Massage

Massagebehandelingen kunnen om verschillende redenen worden ondergaan; om de spanning uit je lijf te krijgen of om gericht een klacht te verhelpen. Die klachten kunnen door allerlei oorzaken zijn ontstaan, bijvoorbeeld door het sporten, een verkeerde werkhouding of eenzijdige bewegingen.


Een andere belangrijke oorzaak voor klachten is stress. Stress en dan vooral langdurige stress kan zich nestelen in je lichaam. Spanning, hoofdpijn en andere ogenschijnlijk onverklaarbare klachten steken de kop op. Hoe langer de stress aanhoudt, hoe lastiger om te ontspannen. Een massagebehandeling kan de vicieuze cirkel doorbreken en je lichaam weer in een ontspannen staat brengen. Deze staat is nodig om te kunnen rusten, te herstellen en op te bouwen. Het spreekt voor zich dat de bron van de stress ook aangepakt zal moeten worden om de spieren ook voor langere tijd ontspannen te houden.


Een massage bevordert de doorbloeding en er worden stofjes aangemaakt die je humeur en gemoedstoestand positief beïnvloeden.


Mijn behandelingen pas ik aan op jouw doel, jouw klacht en op jou in het algemeen. Daarbij maak ik gebruik van verschillende technieken, zoals: 

Sportmassage

Eén van de technieken die ik toepas in mijn behandelingen, is sportmassage. Anders dan het woord doet vermoeden, is het geschikt voor iedereen en niet alleen voor sporters. Het is een stevige massage op de spieren. Deze massage bevordert het spierherstel na een fysieke inspanning (sport of anders), vermindert spierspanning bij stress, zorgt voor een betere doorbloeding en bevordert daardoor de afvoer van afvalstoffen. De kans op blessures neemt af, evenals de spierspanning, en spierknopen worden weggenomen.


Terug naar boven


Shiatsu

Shiatsu (letterlijk vertaald: shi = vinger en atsu = druk) is een Oosterse drukpuntmethode, die het zelfherstellend vermogen activeert en bevordert. Deze techniek herstelt de balans in het lichaam, zowel in je energiebanen, als in je zenuwstelsel. Disbalans in het lichaam kan ontstaan door stress.

Stress is de situatie waarin de draaglast groter is dan de draagkracht. Een situatie waarin je het gevoel hebt geen controle meer te hebben, niet meer te kunnen voldoen aan dat wat men van jou verwacht. Je staat in de vecht- of vluchtmodus, waarin je lichaam zich voorbereidt op actie. Niets doen is geen optie, dus het sympatische deel van het autonoom zenuwstelsel is dominant om jou in beweging te krijgen. Houdt dit lang aan, blijft je lijf in die aan-modus staan, ook als er geen inzet wordt gevraagd.


Met shiatsu wordt er even een fysieke chaos gecreëerd. Vervolgens herstelt je lichaam de balans. De verstoringen worden op die manier meer en meer opgeheven. Een soort reset dus.


Terug naar boven


Segmentale Massagetherapie

Bij Segmentale Massagetherapie wordt gewerkt op de verschillende segmenten waaruit je lichaam is opgebouwd. Tot elk segment behoren diverse weefselstructuren waaraan een prikkel kan worden toegediend. Een prikkel aan slechts één van de structuren, zoals een spier of de huid, heeft invloed op alle structuren binnen datzelfde segment. Op die manier kun je dus ook indirect bijvoorbeeld een orgaan een prikkel toedienen, waardoor de balans verbeterd wordt.


Terug naar boven


Fascia en cupping

Wanneer er verkrampingen in de spieren zijn ontstaan, stapelen afvalstoffen zich steeds meer op. De doorbloeding is immers afgenomen, dus de afvalstoffen kunnen lastiger worden afgevoerd. Bindweefsel kan zich in die gebieden wat gaan verkleven, waardoor het gevoel van spanning toeneemt. Met behulp van diverse huidtechnieken kan het bindweefsel worden losgemaakt, maar ook met behulp van cupping. Hierbij zuigt een cup de huid vaccuüm. Wanneer er afvalstoffen zijn opgehoopt, zie je de huid verkleuren varierend van roze tot flink rood of blauw. Het lymfesysteem breekt dat in de dagen erna af. Het geeft uiteindelijk het gevoel dat je ruimer in je vel zit en dat alles weer meer stroomt.


Terug naar boven


Dorn-therapie

Dorn-therapie is een zachte manier (ook wel zachte werveltherapie genoemd) om blokkades in gewrichten te herstellen. Zo kunnen lage rugklachten zijn ontstaan door een vastzittend si-gewricht (die kuiltjes onderin je rug), door scheefstaande wervels of door een ogenschijnlijk beenlengteverschil. Wanneer gewrichten door bijvoorbeeld een val of een misstap disfunctioneren, heeft dit gevolgen voor de spieren eromheen en kunnen zelfs organen hierdoor hinder ervaren. En wist je dat de lengte van je benen doorgaans niet eens echt van elkaar verschillen?


Terug naar boven

Tarieven

30 minuten €30,-

45 minuten €45,-

60 minuten €60,-

75 minuten €75,-

90 minuten €90,-

120 minuten €120,-


Deze tarieven zijn inclusief 21% btw.